Fördelar med att bygga hus i lättbetong

Funderar du på att bygga hus och har problem med att välja material? I så fall så bör du definitivt ta en närmare titt på CellBetong som lösning. Lättbetong har extremt många fördelar om man jämför med andra byggnadsmaterial som exempelvis trä eller tegel.

Stenhus överlag och hus i lättbetong i synnerhet väljs ofta bort till förmån för andra material. Det har förvisso skett ett litet uppsving under senare år – framförallt i våra sydligare regioner där Skåne verkligen sticker ut – men ser man till fördelarna med materialet så borde det vara en ännu mer populär lösning.

Trä är ett vackert och funktionellt material, men det har många nackdelar. Trä måste skyddas genom färg och genom impregnering; om inte så riskerar man att vatten och fukt tränger in och ger fukt- och mögelskador.

Att ha ett hus i trä kräver regelbunden översyn, regelbundet underhåll och en större budget som en följd av detta. Man måste, helt enkelt, vara beredd på att det kan komma kostsamma åtgärder och därigenom så måste man också budgetera med värsta tänkbara scenario i åtanke.

Väljer man att bygga ett hus i lättbetong så slipper man detta: man får ett hus som står stadigt genom tiden, som klarar alla typer av väder och där vare sig fukt, kyla eller regn kommer att påverka på samma sätt som de gör vid trähus. Det är en fördel, men det finns fler.

Cellbetong ger lägre kostnader

Vilka fördelar finns då med CellBetong om man bortser från det mindre underhåll som krävs? Följande är värda att nämna:

  • Billig drift. CellBetong är en helt diffusionsöppen lättbetong som samtidigt isolerar väl. Fukt kan fritt vandra genom väggarna och förhindrar därmed att fukt stängs in. Fukt i väggar ger upphov till en kylande effekt samt en ohälsosam inomhusmiljö. Effekten av detta blir lägre kostnader för uppvärmning och energi. En ägare till ett hus i lättbetong behöver aldrig ha ångest då räkningen dimper ner i brevlådan.
  • Härligt inomhusklimat. CellBetong andas och ger hela tiden en frisk luft inomhus. Luften blir frisk och fräsch, hela tiden. Boende i hemmet slipper oroa sig för röta, fuktskador eller för att utveckla allergier eller astma.
  • Säkerhet: Lättbetong i CellBetong brinner inte. Är olyckan framme så finns det en större chans till räddning – både av person och av huskropp. Vid en brand så räknas varje minut och lättbetong köper definitivt mer tid.